Bekijk onze airco blogs

Airco inclusief montage: een complete oplossing voor comfort

Airco inclusief montage: een complete oplossing voor comfort

In deze blog vertelt ons FreekCool team over onze airco installaties. Een airconditioning in huis of op kantoor is niet langer een luxe, maar een noodzaak voor veel mensen. Met de stijgende temperatur... ...more

Airco's

March 17, 20242 min read

Verwarmen met airco!

Verwarmen met airco!

In deze blog hebben we het over het verwarmen van een airco. oHet gebruik van een airco is niet langer beperkt tot het koelen van uw ruimtes tijdens de warmere maanden. Met de moderne technologieën is... ...more

Airco's

January 09, 20242 min read

Veelgestelde Vragen

Q:

Welke airco heb ik nodig?

Welke airco u nodig heeft, hangt af van uw wensen en situatie. Zo heeft u bij een vaste airco keuze uit een single split of een mutli-split airco. Deze zijn beschikbaar met verschillende vermogens. Het is goed om vooraf te bepalen hoeveel ruimtes u wilt verkoelen. Dan weet u of u een single split airco (één ruimte) of multi-split airco nodig heeft (meerdere ruimtes). Vervolgens moet gekeken worden hoeveel vermogen de airco nodig heeft om de ruimte goed te kunnen verkoelen. Daarbij is zowel de inhoud van de ruimte en de mate van isolatie belangrijk. Een adviseur kan u hier altijd bij helpen.

Q:

Kan een airco ook verwarmen?

Ja, nieuwe modellen airco's hebben meerdere functies. Naast koelen kunnen ze ook verwarmen, zuiveren, ontvochtigen en ventileren. Een airco kan dus in de koudere maanden gebruikt worden om de woning deels mee te verwarmen.

Q:

Moet een airco regelmatig onderhouden worden?

Om zo lang mogelijk van uw airco te kunnen genieten, is periodiek onderhoud aan uw split airco belangrijk. Met periodiek onderhoud verkleint u de kans op storingen en verlengt u de levensduur van uw airco. Hoe vaak de split airco onderhouden moet worden, is afhankelijk van het type toestel.

Tijdens het onderhoud wordt de werking van het aircosysteem gecontroleerd en wordt zowel de binnen- als buitenunit schoongemaakt. Daarnaast worden de luchtfilters gereinigd en wordt

het aanwezige koudemiddel gecontroleerd.

Voor een klein bedrag doen wij dit jaarlijks voor onze klanten.

Q:

Wat is de levensduur van een airconditioner?

De levensduur hangt af van verschillende factoren, zoals de mate van gebruik en of er regelmatig onderhoud is uitgevoerd. Een goed onderhouden split airco gaat bij gemiddeld gebruik zo'n 12 tot 15 jaar mee.

Wij helpen je graag de juiste keuze maken!

Zoek je naar de optimale klimaatbeheersing voor thuis of op het werk? Bij FreekCool zijn we gespecialiseerd in het adviseren over de perfecte airco-oplossing speciaal voor jou! Twijfel niet langer: bel ons of vul direct het formulier in. Samen vinden we de coole oplossing die naadloos aansluit bij jouw wensen.

Vul je gegevens in via onderstaande knop en we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Follow Us

Diensten

Contact

  • Microfoonstraat 78, 1322BN Almere

  • Maandag - Vrijdag, 8:00 - 18:00 uur

  • KvK nummer: 78581176

© Copyright 2024. FreekCool. All rights reserved.